vSphere agent does not exist or may not be running – vRA

I have spun up a vRA and vRO Lab quickly to perform some testing recently and came across the above error when trying to at my vCenter endpoints into vRealize Automation.

1.png

You need to deploy the agents for each of your vCenters,  To do this, connect to your VRA Appliance to pull down the Installer

https:// <VRA Device name or IP>:5480/installer

2

Download the IaaS Installer (I did this from my Iaas Server)

3

Run this as Administrator, Next through the .NET warning if you get one and Accept the EULA.

Connect to your vRA Appliance with the root account and password and select Next

5.png

Select Custom Install and Proxy Agents > Next

6

Enter the credentials, in my case they were the local admin credentials as I was using my Lab

7

In the Agent Type Drop down – select vSphere
Enter and Agent Name
Enter the Manager Service Host and Model Manager Web Service Host – For me, these were my IaaS Server
Add your vCenter Server and click Add

8

This will drop the Endpoint name down

9\

Select Next and on the following screen Install

10

The Installation will run through and complete

11.png

I did this for both my vCenter Servers.  I was then able to add both of these as Endpoints in vRA

12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s